Welke terrastegels passen bij mijn tuin?

Je gaat bezig met de aanleg van jouw tuin en wilt graag dat het een perfect plaatje wordt. Het ontwerp is dan natuurlijk van belang en ook het materiaal dat je gebruiken wilt. Als duidelijk is welke indeling de tuin moet krijgen en als de planten op hun plek gezet kunnen worden, kun je bezig gaan met de aanleg van het terras en de overige bestrating zoals bijvoorbeeld een pad naar de schuur of de schutting. De vraag die dan naar boven komt drijven is zeer belangrijk voor de aanleg van de tuin: “Welke terrastegels passen het best bij mijn tuin?”.

Stijl van de tuin

In de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de stijl van de tuin. Is het bijvoorbeeld een moderne tuin met strakke lijnen en moderne elementen? Dan kun je ervoor kiezen om grote rechte tegels van beton of van natuursteen te leggen op het terras. Heeft de tuin eerder een romantische indeling dan zijn klinkers in de kleuren rood of bruin een goede keuze. Een mediterrane tuin leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld Portugese tegels of lichte natuurstenen zoals je die in Italië veel tegenkomt. Om de juiste inspiratie voor het terras op te kunnen doen kun je online zoeken naar verschillende soorten bestratingen voor terrassen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn duizenden verschillende soorten stenen en tegels in de meest uiteenlopende maten en vormen. Voordat je de verschillende maten en kleuren terrastegels bekijken gaat, is het goed om te weten wat grofweg de mogelijkheden zijn. Als je voor een basic uitstraling wilt gaan dan zijn betontegels goedkoop en degelijk. Dit zijn de tegels die ook gebruikt worden voor het aanleggen van stoepen langs de openbare weg. Houd je van wat meer karakter dan zijn gebakken tuintegels misschien wel iets voor jouw terras. Dat zijn kleine tegels die vaak in net iets andere kleuren verkocht worden. Daarmee kun je een speels karakter creëren en het idee doen opwekken alsof de tegels er al jaren liggen.

Meer mogelijkheden

Als je de tuin een specifiek karakter wilt meegeven, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van tuintegels die gemaakt zijn van natuursteen. Dergelijke tegels kun je krijgen in zeer kleine uitvoeringen of in grote tegels die allemaal uit één stuk gemaakt zijn. Afhankelijk van de steensoort en de keur van de tegels kun je een specifieke uitstraling geven aan het terras. Maak je bijvoorbeeld gebruik van grote, lichtgele tegels van natuursteen, dan kun je heel goed een mediterrane tuin aanleggen. Kijk bij het kiezen van de tegels voor jouw terras vooral naar het ontwerp van de tuin en naar jouw eigen smaak. Kies aan de hand daarvan de tegels in de gewenste kleuren en afmetingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *