Waarom kiezen voor wonen in het oosten van het land?

Als je een woning zoekt in een bepaalde plaats of omgeving dan kun je daarvoor bij tal van makelaars terecht of online een kijkje nemen wat er zoal wordt aangeboden. Dit geldt voor reeds bestaande woningen maar ook voor nieuwbouw. Als je een voorkeur hebt voor wonen in het oosten van Nederland dan zijn er tal van plaatsen waaruit je kiezen kunt. 

Oosterhout in de gemeente Overbetuwe

Wil je graag in een dorp wonen dat nabij een wat grotere stad ligt zodat je toch van allerlei voorzieningen dicht in de buurt gebruik kunt maken? Dan is Oosterhout wellicht een goede keuze. En nee, dan bedoelen we niet Oosterhout in de provincie Noord-Brabant maar het gelijknamige dorp dat nabij Nijmegen gelegen is, in de gemeente Overbetuwe. Het dorp heeft dezelfde naam als de naburige wijk in Nijmegen. 

Groot aanbod aan nieuwbouw in Oosterhout

Als je ervoor kiest in Oosterhout een woning te zoeken dan kom je al snel een flink aanbod aan nieuwbouw tegen waaruit je een keuze kunt maken. In Oosterhout naar nieuwbouwwoning zoeken is ten eerste goed te doen omdat het aanbod aanzienlijk is en er grote kans is dat je iets vindt naar je zin en dat binnen het budget past. 

Landelijk wonen in Oosterhout

Daarnaast is het in dit deel van het land, en zeker in een dorp, lekker rustig wonen in een groene omgeving met veel natuurschoon. De omgeving kenmerkt zich door veel fruitteelt (het is per slot van rekening de Betuwe) en het is er lekker landelijk wonen. Je woont er dichtbij de grens met Duitsland waar je diverse natuurgebieden vindt om te kunnen wandelen en fietsen. Dat kan ook in de nabijgelegen natuurgebieden in eigen land en ook het Nationaal Park De Hoge Veluwe ligt vrij dichtbij. 

Van alle gemakken voorzien nabij Oosterhout

Naast het voordeel dat de natuur bij je om de hoek te vinden is, ligt Oosterhout nagenoeg tegen Nijmegen aan en ben je daar zo, zowel met de auto, fiets als met het openbaar vervoer. Er is namelijk een goede busverbinding met de stad. Oosterhout zelf heeft wat minder voorzieningen maar daarvoor kun je wel terecht in de gelijknamige woonwijk die bij Nijmegen hoort, op een steenworp afstand. En met de auto ben je ook nog eens zo op de snelweg zodat je overal vlug naartoe kunt. Zo combineer je wonen in een natuurlijke omgeving goed met allerlei voorzieningen.

Wonen in het oosten van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *