Hoe bedien je een compressor?

Hoe bedien je een compressor?

Een schroefcompressor zuigt of neemt omgevingslucht op en zet dit vervolgens om in perslucht. Dit wordt veel gebruikt in de medische wereld en in de automobielsector. Een schroefcompressor werkt door middel van twee schroeven, of rotoren, in de kern van het apparaat. Deze schroeven draaien tegen elkaar in en zo zorgen ze ervoor dat de lucht die tussen hun instroomt wordt omgezet in perslucht.

compressor

Bediening

Wanneer er niet eerder gebruik gemaakt wordt van een compressor, is het een mysterie van hoe je zoiets eigenlijk bedient. In feite is het eigenlijk heel makkelijk. Neem de Kleinjan compressoren bijvoorbeeld. Je zet het apparaat op een stevige ondergrond. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de compressor verschuift tijdens het gebruik. Zorg ervoor dat alle koppeling, de luchtslang en eventuele luchtgereedschap is aangesloten. Als alles goed staat en goed is aangesloten kan je je compressor gebruiken. Schroefcompressoren zijn zo ontworpen dat ze continue belast kunnen worden. Het beste resultaat kunnen ze behalen wanneer ze onder volledige belasting staan! 

Verschillende soorten

Er zijn meerdere types compressoren. Onder deze types zijn ook weer andere types. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere soorten schroefcompressoren. Welke je nodig hebt ligt aan waar je ze voor wilt gebruiken. Zo heb je een olie gesmeerde schroefcompressor. Hierbij wordt de olie niet alleen gebruikt om de schroeven te smeren maar ook om de perslucht te koelen. Dit type wordt vaak gebruikt wanneer het niet super belangrijk is dat de perslucht olievrij is. Hiernaast heb je ook olievrije schroefcompressoren. Bij dit type is het juist van belang dat de perslucht olievrij is. Om de perslucht koel te houden wordt hier onder andere gebruik gemaakt van waterkoeling. Wanneer er vraag is naar een wisselende perslucht, voor bijvoorbeeld pauzes, wordt er vaak gebruik gemaakt van de frequentiegeregelde schroefcompressoren. Hiermee kun overigens ook energie en dus kosten besparen!

Wat heb je nodig

Wanneer je gaat kijken naar een compressor moet je jezelf vragen wat je eigenlijk nodig hebt. Wat voor druk is nodig, hoog of laag? Misschien heb je wel een afwisselende druk nodig. Je moet kijken naar de kwaliteit van de perslucht. Wat is van belang voor je eindresultaat. Ook komt hier de luchtvochtigheid bij kijken. De kwaliteit en luchtvochtigheid zijn vaak heel belangrijk in de medische sector. En wanneer de kwaliteit van de perslucht wat minder is kun je gaan kijken naar een persluchtfilter. Heb je die nodig, ja of nee. Wat voor jou de juiste compressor is hoeft dat nog niet te zijn voor de ander. Het ligt er maar net aan in welke sector je werkt en wat voor eindresultaat je nodig hebt. Dit zijn dus allemaal punten waar je rekening mee moet houden. Je kan ook gaan kijken naar het geluid, of het trillen, van de compressor. Vooral het geluid kan belangrijk zijn. Je wilt natuurlijk geen gehoorschade oplopen.

Veel keuze

Er zijn veel verschillende compressoren dus het ligt geheel aan jouw situatie wat voor soort compressor je nodig hebt. Hierdoor veranderen ook de accessoires waarmee je het apparaat gebruikt en wat de bediening beïnvloed. Het belangrijkste onderdeel is dus dat je goed begrijpt wat jij nodig hebt en wat jij uiteindelijk wil bereiken met jouw compressor. 

Waar heb je een tuinpomp voor nodig?

Waar heb je een tuinpomp voor nodig?

Je hebt het vast wel eens gezien, in een film of misschien wel bij je buren, een watersproeier die het in de tuin laat regenen. Zo’n apparaat heet een tuinpomp. Dit is een efficiënt en milieuvriendelijk apparaat die je kan helpen bij het beregenen van je tuin of gazon. De pomp neemt regenwater en sproeit het over je tuin of gazon heen. Zo voorkom je uitdroging van je planten en grond. Het is een heel erg handig middel om te gebruiken en heeft eigenlijk alleen een stroomvoorziening nodig. Waar kan je een tuinpomp nog meer voor gebruiken? 

tuinpomp

Meer dan alleen tuin beregenen

Met een beregeningspomp wordt regenwater of zelfs slootwater verplaatst en gebruikt als sproeier voor je tuin. Hiernaast kan je de pomp ook gebruiken als aanvoer voor bijvoorbeeld je toilet, wasbak en wasmachines. Hiernaast kan een tuinpomp ook helpen met het aanvoeren van water voor zwembaden en vijvers. De pomp is multifunctioneel en hierdoor kun je altijd een pomp vinden die goed bij jouw situatie past. De meeste mensen zullen de tuinpomp gebruiken om hun tuin te besproeien met water. Echter is hij ook te gebruiken voor het vullen van een vijver. Of om water aan te voeren naar het toilet. Denk dus niet te snel dat de beregeningspomp niets voor jou is. Zodra je met water te maken hebt in je tuin of woning, zou het zomaar kunnen zijn dat de tuinpomp je erbij kan helpen. 

Besparen drinkwater

Een heel groot voordeel van de beregeningspomp is dat je drinkwater bespaart. Per jaar besproeien we onze tuin met 1.100 liter drinkwater. Dit allemaal om onze tuin te onderhouden en ervoor te zorgen dat onze planten niet uitdrogen. Doordat je regen- of grondwater gebruikt in plaats van kraanwater zal je water gebruik een stuk omlaag gaan. Hier bovenop is het ook nog eens zo dat regenwater een stuk beter is voor je planten! Regenwater is beter voor de planten doordat daar minder opgeloste stoffen in zitten zoals kalk. In kraanwater zitten veel van deze stoffen doordat het een lange weg afloopt vanuit de grond naar onze kraan. Door een tuinpomp te nemen verwen je je tuin en bespaar je op drinkwater! De beregeningspomp zorgt ervoor dat je milieuvriendelijker om kan gaan met water.

Makkelijk te installeren

Als de installatie van het apparaat iets is wat je tegenhoudt, dan is dat helemaal niet nodig. Je hoeft alleen alle slangen aan te sluiten op het apparaat, vervolgens de sproeiers op de slangen en dan de pomp vullen met water. Hierna kun je meteen beginnen met beregenen. Hoeveel slangen en sproeiers je hebt dat ligt eraan hoeveel je er nodig hebt. Sommige hebben maar 1 of 2 sproeiers en andere zullen er 7 of 8 hebben. De beregeningspomp zal water van de bron naar de sproeier blijven brengen zolang deze aanstaat. Er zijn verschillende pompen, sommige moet je handmatig aan en uitzetten, andere gaan automatisch aan wanneer de watervulling aanzet. Het is maar net wat je fijner vindt. Met een automatische pomp kun je bijvoorbeeld de wasmachine laten vullen met water tijdens een wasbeurt, al helemaal als het meerdere keren water nodig heeft. Of je kunt je toilet ermee vullen. En dit allemaal zonder de pomp steeds aan en uit te zetten!

Waar richt je je tuin mee in?

Waar richt je je tuin mee in?

Wanneer je een eigen tuin hebt kan het lastig zijn om deze in te richten. Misschien heb je voor het eerst een tuin of heb je nooit aandacht gegeven aan je tuin. Hier zijn wat tips en ideeën om je tuin mee in te richten.

tuin inrichten

Een leuke tuinset

Als eerste kan je een hartstikke leuke wicker tuinset in je tuin plaatsen. Dit is ideaal om te relaxen en samen te komen met anderen. Het zorgt ervoor dat je goed kan dineren of lunchen in je tuin. De tafel geeft je de optie om je werk in de buitenlucht te doen. Dit is allemaal super fijn, vooral als het mooi weer is! Je hoeft verder ook niet veel ruimte te hebben voor een tuinset. Een klein tafeltje met een paar stoeltjes is in principe al voldoende! Dit is een stuk fijner voor mensen met een wat kleinere tuin.

Moestuintje

Naast dat je een tuinset neer kan zetten is tuin de perfecte plek voor een moestuintje! Zorg voor en plek waar je grond kan plaatsen en kijk naar wat voor groenten je kan en wil groeien. Denk hierbij aan tomaten, paprika, pompoen, pepers en aubergines. Dit vraagt veel tijd en energie. Je moet onderzoek doen naar wat de groenten nodig hebben. In welk seizoen met je ze planten en in welk seizoen kan je ze oogsten. Hoeveel en hoe vaak hebben ze water nodig. Een moestuintje kan ontzettend leuk zijn maar het is niet voor iedereen.

Vogelparadijs

Als je een dierenvriend bent is het ontzettend leuk om je tuin zo in te richten dat dieren het een fijne en veilige plek vinden. Een vogelhuisje voor vogels om in te slapen en misschien zelfs een nest te bouwen! Natuurlijk hebben ze ook eten en water nodig dus zorg voor plekken waar je een bakje met water neer kan zetten en een zakje met nootjes. Naast vogels kan je ook andere dieren in je tuin willen. Zo zijn er bepaalde planten en bloemen die veel bijen en vlinders aantrekken! Padden en kikkers vinden het soms fijn om zich in een achtertuin te verstoppen. Ze doen dit vaak wanneer de omgeving wat vochtig is.

Vijver

Een ander soort dier dat je in je tuin kan hebben zijn vissen. Als je een vijver laat plaatsen kan je allerlei soorten vissen erin doen. Uiteraard moet je wel kijken naar wat deze vissen nodig hebben. Vaak gaat het hier om het soort planten dat je in de vijver doet. Ook ligt het soort vis en hoeveel vissen dat je kan nemen aan de grootte van de vijver. Net als een moestuintje is een vijver veel werk. Bovendien moet je goed opletten dat er geen katten in de buurt komen. Het zou natuurlijk zonde zijn als ze een of meerdere vissen te pakken krijgen.

Veel keuze

Er is zoveel keuze als het gaat om je tuin inrichten. Iedere tuin is uniek net zoals iedere persoon uniek is. Denk dus goed na over wat bij je past. Wil je iets waar je kinderen kunnen spelen? Een plek waar je tot rust kan komen of juist een plek waar je kan feesten? Veel natuur en dieren? Waar heb je energie voor? En wat past eigenlijk allemaal in je tuin? Wanneer je alles op een rij hebt staan kan je een echt paradijs van je tuin beginnen te maken.

Hoe verhuis je je tuin?

Hoe verhuis je je tuin?

Als je denkt aan verhuizen heb je het al snel over verhuisdozen, meubilair dat verplaatst moet worden en zwetende ruggen. Vaak vergeet je bijna dat er naast alle spullen in huis ook in de tuin vaak veel spullen staan die meegenomen moeten worden. Denk hierbij aan loungesets,  fietsen en de grote speelmeubels van de kinderen. Samen met alles wat je in huis hebt staan is dit vaak niet zelf te verplaatsen naar een nieuwe woning.  Hier kunnen bedrijven als Verhuisbedrijf Amsterdam een handje bij helpen.  

tuin verhuizen

Stop met sjouwen van het tuinmeubilair 

Wat tuinmeubilair vaak zo vervelend maakt is de grote omvang waardoor het niet met een auto te verplaatsen is. Of het is gewoon veel te zwaar. Hiervoor is een het in dienst nemen van een verhuisbedrijf dus ideaal. Niet alleen hebben ze grote verhuiswagens tot hun beschikking, ook zijn er professionele verhuizers die je komen helpen met het verplaatsen van al je spullen. 

Verhuizen in Amsterdam

Verhuizen is altijd een gedoe en brengt vaak de nodige stress met zich mee. Maar verhuizen in Amsterdam leidt vaak tot nog extra problemen. Zo heb je de smalle straatjes langs de grachten, bijna geen parkeerplaatsen voor je auto of gehuurde busje en dat is wanneer je al door de files heen gereden bent. Dan ben je er eindelijk en dan is de deur ook nog eens te klein! Veel appartementen en panden in Amsterdam hebben namelijk smalle deuren en trappenhuizen. 

Zonder stress en veilig verhuizen

Als je van of naar Amsterdam verhuist is het huren van een verhuislift eigenlijk essentieel. Veel verhuisbedrijven, zoals Verhuisbedrijf Amsterdam, bieden deze service aan wanneer je ze inhuurt voor een verhuisklus. Op die manier kunnen je meubels en zware verhuisdozen op een veilige en efficiënte manier verplaatst worden. Je bent altijd verzekerd bij het gebruik van de verhuislift, dus je hoeft niet bang te zijn voor schade bij je oude of nieuwe woning. Ook zijn er nog de professionele verhuizers, die jou begeleiden en het gehele verhuisproces minder stressvol en een stuk veiliger maken.    

Waar dient een aardlekschakelaar voor?

Waar dient een aardlekschakelaar voor?

Een aardlekschakelaar (ALS), ook wel bekend als de verliesstroomschakelaar, is een onmisbaar deel van veel van de kantoor- en huisinstallaties. Het dient als een soort wachtpoort: wanneer er ergens in de elektrische installatie weglekt, schakelt de aardlekschakelaar de spanning van het elektriciteitsnet af. Het hebben van een aardlekschakelaar is wel een belangrijkrijke veiligheidsmaatregel, aangezien het doel hiervan het voorkomen van elektrocutie is.   

Waar dient een aardlekschakelaar voor?

Hoe werkt een aardlekschakelaar? 

Het controle systeem werkt als volgt: er loopt een fasedraad tussen het begin en het einde van de stroomkring. Oftewel, het meet de spanning van de elektrische stroom voordat het weggaat en wanneer het terugkomt. Het verschil in spanning op hiertussen moet nul zijn. Als er dus een verschil tussen is, betekent dat de er stroom ergens weglekt. Dit betekent vaak dat er minimaal 1 apparaat niet geaard is. Wanneer je dit apparaat zou aanraken, zal de stroom jou als aarding gebruiken en wordt je dus geëlektrocuteerd. De aardlekschakelaar schakelt dus automatisch de gehele stroomkring uit wanneer er zo’n lek geconstateerd wordt. Vervolgens zul je zelf de stroomkring weer aan moeten zetten, nadat je het apparaat wat de sluiting veroorzaakte natuurlijk uit het stopcontact hebt gehaald.        

Welke aardlekschakelaar heb jij nodig?

Net als met de meeste dingen, zijn er ook voor aardlekschakelaars verschillende soorten en maten. In sommige gevallen wordt het gecombineerd met een installatieautomaat, maar mocht dat niet het geval zijn, is het wel handig er een aan te schaffen. Aardlekschakelaars zijn namelijk sinds 2005 al verplicht in Nederland. Hoeveel en welke sterkte je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid stroomkringen in je huis of bedrijf. De tweepolige schakelaar mag maximaal 4 eindgroepen beveiligen, dus wordt het voor de meeste huishoudens met enkelfasige eindgroepen aangeraden een 4 polige aardlekschakelaar van 30mA te gebruiken. Als je echter in huis meerdere stroomkringen hebt en je wilt de optie om ze individueel af te sluiten, kun je beter gebruik maken van meerdere tweepolige aardlekschakelaars. Aangezien tegenwoordig de meeste huizen en bedrijven al schakelaars hebben, kun je in geval van vervanging simpelweg kijken naar je huidige schakelaar en deze opnieuw bestellen. Dan weet je zeker dat je de juiste aardlekschakelaar voor jouw situatie hebt. 

De beste manieren om jouw bomen en landschappen te verzorgen 

De beste manieren om jouw bomen en landschappen te verzorgen 

Het uiterlijk van jouw huis is direct gerelateerd aan de waarde van je woning. Bomen, struiken, heggen en andere landschapselementen geven het huis een extra uitstraling en bieden tegelijkertijd tal van voordelen. Ze bieden privacy, helpen bodemerosie en waterafvoer te beheersen, bieden natuurlijke verkoeling, en verbeteren de luchtkwaliteit door het filteren van zonlicht en het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht om hen heen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je jouw bomen gezond en gelukkig kunt houden met een paar eenvoudige tips. 

Ken jouw bomen

Voordat je de bomen kunt verzorgen, is het belangrijk om te weten wat voor soort bomen het zijn. Verschillende bomen hebben verschillende behoeften aan water en voeding, dus het is belangrijk om te weten met wat voor soort boom je werkt voordat je van start gaat. Bepalen welk type boom je hebt is niet zo eenvoudig als kijken naar de bladeren. Bijna alle boomsoorten volgen dezelfde structuur: ze hebben een met bast beklede stam die uitloopt in takken, waar bladeren of naalden aan groeien. In veel gevallen is de eerste stap om naar de bladeren te kijken als je wilt weten met welke boom je te maken hebt. Ook kun je bomen aan aan hun vruchten herkennen aan het feit dat ze wel of geen vruchten hebben. Er zijn nog vele andere manieren waaraan je bomen kunt herkennen, maar daarvoor heb je wel een wat meer ervaren oog nodig. Door boomverzorging door Groentechniek Klomp te laten uitvoeren weet je zeker dat jouw boom de juiste vorm van verzorging krijgt.  

Water geven

Water geven is een van de belangrijkste onderdelen van de verzorging van jouw bomen. Je moet weten hoeveel water de boom nodig heeft en wanneer je hem water moet geven. Wanneer je de boom water geeft, is het belangrijk om hem niet te veel water te geven. Het is namelijk gemakkelijk om een boom te veel water te geven en de wortels te verdrinken. Geef water als de grond halfdroog is, niet als de grond helemaal droog is. Als je een automatisch bewateringssysteem gebruikt, zorg er dan voor dat dit niet meer dan één keer per week water geeft. Controleer of de grond niet te nat is. Je kunt dit doen door met je handen een paar centimeter in de grond te graven. Als de grond nat is, voelt hij vochtig aan. Als hij vochtig aanvoelt, moet je de boom water geven. Let op, als de standplaats voortdurend kletsnat is zullen de wortels gaan rotten, met als gevolg dat de boom uiteindelijk dood zal gaan.

Bemesten

Bomen kunnen het best van begin af aan goed worden bemest. Wanneer de boom de grond in gaat, dan is het aan te raden om direct meststoffen met de grond te mengen. Hierdoor maakt de boom een gezonde start om verder te kunnen ontwikkelen. Bomen bemesten kan het best plaatsvinden in het voorjaar. Dit is het seizoen waarin zij zich het sterkst gaat ontwikkelen en hier kunnen zij goede hulp bij gebruiken in de vorm van extra voedingsstoffen. Het is mogelijk om een tweede keer te bemesten. Dit moet dan aan het begin van de zomer worden gedaan. Het bemesten van bomen heeft na de tweede week van augustus geen zin meer. Vanaf dit moment worden de groei en ontwikkeling van de bomen en struiken vertraagd, waardoor bemesten niet meer zinvol is.

Snoeien

Laat de bomen regelmatig snoeien en kappen om ze gezond en mooi te houden. Er zijn een paar verschillende manieren om de bomen te snoeien. Het soort snoeiwerk hangt af van de gezondheid en de behoeften van de boom. Te veel snoeien kan schadelijk zijn voor een boom, dus snoei alleen zoveel als nodig is. Als je hulp nodig hebt om te bepalen welk type snoeiwerk de boom nodig heeft, kun je overwegen een professionele boomverzorger in te huren om de bomen te beoordelen. Wanneer je bloeiende of vruchtdragende bomen snoeit, moet je ervoor zorgen dat je boven een knop of verbinding snoeit. Je kunt het beste boven de groeiende knop snoeien, niet eronder. Bij het snoeien van sierbomen moet je boven een knop of een tak snoeien die ongeveer een derde van de diameter van de hoofdtak is.

Handige tips voor het kiezen van het perfecte tuinbeeld

Handige tips voor het kiezen van het perfecte tuinbeeld

Een tuinbeeld is een geweldig attribuut dat je kunt gebruiken om je tuin op te fleuren. Maar met zo’n breed assortiment wordt het al gauw moeilijk een gepaste keuze te maken. Er zijn vele soorten, allemaal in verscheidene kleuren, waarbij er is gekozen uit een breed spectrum van materialen. Welk tuinbeeld kies je dan? In dit artikel lees je over de verschillende soorten tuinbeelden die er allemaal zijn en hoe je er eentje kiest dat past bij jouw tuin.

tuinbeeld

Welke soorten tuinbeelden zijn er?

Abstracte tuinbeelden

Het leuke van abstracte tuinbeelden is dat een ieder een eigen interpretatie kan hebben, dus maakt zo’n beeld een unieke accessoire voor in je tuin. Beelden zoals deze geven een moderne look aan je tuin, voor een deel te danken aan het chique materiaal dat wordt gebruikt.

Fonteinen

Een fontein is naast een pronkstuk ook gewoon een functioneel element in je tuin. Fonteinen in de tuin zorgen voor een uitstraling uit de oude wereld, dus perfect voor de antiek liefhebbers.

Tuinbeelden van brons

Brons, een materiaal dat duidelijk luxe uitstraalt. Alhoewel je hier ook verschillende typen kunt vervaardigen, worden er veelal elementen zoals mensen en dieren als basis genomen. Het voordeel met deze beelden is de duurzaamheid, ze roesten niet.

Stenen en betonnen tuinbeelden

Tuinbeelden uit steen zijn eveneens van de groep beelden die heel duurzaam zijn. Het enige waar je op moet letten is onderhoud, omdat je last kunt krijgen van mos op deze beelden. Ze zijn geweldig te gebruiken voor tuinen met een een mediterrane look.

Natuurlijke materialen

Daarnaast worden er ook tuinbeelden vervaardigd uit minder bekende materialen zoals versteend hout, klei, natuursteen en metaal. Deze zijn niet al te bekend, maar kunnen een geweldige optie zijn als het budget het toelaat.

Let hierop bij het kiezen van een perfect tuinbeeld

Materiaal en grootte van het beeld

Afhankelijk van het budget en de bestaande elementen in de tuin moet er een materiaal gekozen worden dat ook daarbij past. Ook de duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Let dan ook op de grootte van het beeld. Je wil geen groot beeld in een kleine tuin, of omgekeerd, omdat de esthetica en de natuurlijke uitstraling worden geschaad.

Het type tuinbeeld

Het is totaal aan jou welk beeld je haalt, maar toch is het aangeraden om er eentje te kiezen die goed past bij de uitstraling van je tuin. Je kunt het best kiezen voor een chique beeld, brons bijvoorbeeld, als je een mediterrane tuin hebt. Een stenen of betonnen beeld past goed bij een tuin met een vijver. En abstracte beelden zijn goed voor moderne tuinen. Natuurlijk kun je ook wel afwijken van de traditioneel gehanteerde normen om dan een uniek geheel op te zetten.

Complementerende werking

Als je beelden van mensen of dieren wil, is het dan een plus om die in een tuin te plaatsen die het toelaat. Voor deze beelden is een moderne tuin het best geschikt. Op dezelfde wijze kun je ook fonteinen plaatsen in een tuin met een onderliggend thema van water als basiselement zoals watertuinen, tuinen met een vijver, of mediterrane tuinen.

De 5 voordelen van een overkapping met glaswanden

De 5 voordelen van een overkapping met glaswanden

Bij een overkapping heb je verschillende keuzes als het gaat om de wanden. Zo kan het gewoon een eenvoudige scheiding zijn van hout, maar ook lamellen of metaal zijn goede opties voor een esthetisch geheel. Om te profiteren van deze aspecten, maar ook nog andere additionele voordelen, kies je liever voor schuifwanden van glas. Naast de luxueuze uitstraling geven de eigenschappen nog vele andere pluspunten mee. In dit artikel behandelen we welke die zijn.

glaswanden

De voordelen van een overkapping met glazen schuifwanden

Glas is een geweldig materiaal voor het construeren. Het beeld dat je opwekt door het gebruik van glas krijg je namelijk niet bij andere materialen—natuurlijk hebben die dan wel hun eigen unieke eigenschappen. Bij een overkapping geeft glas naast het duidelijke nog vele andere voordelen. De vijf voordelen van een overkapping met glaswand zijn:

– Duidelijk en helder uitzicht

– Geluidsdempende eigenschappen

– Weinig onderhoud vereist

– Bescherming tegen heftige weersinvloeden

– Werkt isolerend

Helder uitzicht

Waarschijnlijk het eerste waaraan men denkt bij het aanschaffen van glazen schuifwanden, het uitzicht. Je kunt namelijk genieten van de verschillende seizoenen, alles is zichtbaar. Daarmee zorg je trouwens ook voor een stukje veiligheid. Daarnaast krijg je met glas een luxe uitstraling. Samen met het metaal van de overkapping vormt dit dan een chique geheel dat een extra tint geeft aan je tuin.

Glas werkt geluidsdempend

Glas heeft geluidsdempende eigenschappen. Dat is natuurlijk geweldig, omdat je dan niet plotseling naar binnen hoeft als het begint te regenen bijvoorbeeld. Je ervaart geen geluidslast en kunt gewoon aldoor gezellige gesprekken voeren met je familie.

Weinig onderhoud

Met glas gaat onderhoud stukken makkelijker, omdat je dan vrijwel alle schoonmaakproducten kunt gebruiken. Het materiaal vereist niet zoveel onderhoud, en als dat wel nodig is, krijg je het binnen de korste keren weer schoon met wat water en zeepsop. Met glazen schuifwanden kun je heel lang genieten van een heldere laag en prachtig uitzicht, voordat er weer eens een onderhoudsbeurt nodig is.

Beschermd tegen weersinvloeden

De schuifwanden voor overkappingen zijn heel zorgvuldig getest voor de veiligheid van de gebruikers. Ze zijn dan ook ontworpen om de zware lasten tijdens onweer te dragen, ook sneeuwbelasting dus. Je kunt dus met een gerust hart op je fauteuil neerploffen en het muziek aanzetten—er is geen gevaar.

Glas werkt isolerend

Nog een voordeel van glas is de isolerende werking. De warmte in de ruimte wordt dus vastgehouden door het glas, waardoor je geen apparaat hoeft aan te schaffen voor regulatie van de temperatuur. Zo heb je altijd een prettige sfeer onder je overkapping, waardoor je dus ook ‘s nachts kunt genieten van een rustgevend uitzicht.

Meer potentiële klanten binnenhalen tegen een lagere kostprijs?

Meer potentiële klanten binnenhalen tegen een lagere kostprijs?

Ben je een bedrijfseigenaar die het gevoel heeft dat je potentiële klanten misloopt? Als dat zo is, komt dat waarschijnlijk omdat je niet de juiste reclame-methoden gebruikt. Vandaag de dag moeten bedrijven verschillende vormen van reclame gebruiken om een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Dit omvat zaken als sociale media reclame en advertenties in kranten. 

Over het algemeen is reclame een noodzakelijk onderdeel van het zakendoen. Het is echter belangrijk je bewust te zijn van de nadelen en de juiste soort reclame voor je bedrijf te kiezen. Anders zou je uiteindelijk tijd en geld kunnen verspillen aan advertenties die niet de juiste mensen bereiken.

Voor- en nadelen van social media en krantenadvertenties

Eerdergenoemde vormen zijn op dit moment vaak gebruikt, maar hebben ook hun nadelen. Zo kunnen advertenties op sociale media gemakkelijk genegeerd worden. Mensen scrollen door hun feeds en besteden niet veel aandacht aan de advertenties, tenzij ze voor hen relevant zijn. Dit betekent dat je ervoor moet zorgen dat je sociale media advertenties op het juiste publiek gericht zijn.

Krantenadvertenties zijn een andere optie, maar je moet er rekening mee houden dat niet iedereen meer de krant leest. Bovendien kunnen krantenadvertenties duur zijn, dus je moet er zeker van zijn dat ze de kosten waard zijn.

Reclame is duur en niet voor iedereen weggelegd

Zoals gezegd is één van de problemen met reclame dat het duur kan zijn. Je moet bereid zijn geld uit te geven aan reclame om potentiële klanten te bereiken. Dit kan een hindernis zijn voor kleine bedrijven die misschien niet het budget hebben voor reclame.

Lichtreclame is ook voor jou een alternatief

Lichtreclame is een geweldige manier om potentiële klanten aan te trekken. Deze vorm van reclame maakt gebruik van verlichte borden om de aandacht te trekken van mensen die voorbijlopen of rijden. Verlichte reclame is een effectieve manier om een groot aantal mensen te bereiken met je boodschap. Daarnaast is het een geweldige manier om je van je concurrentie te onderscheiden. Het is ook heel betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Bovendien is lichtreclame heel veelzijdig en kan op allerlei manieren gebruikt worden. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om de verkoop of speciale evenementen van je bedrijf te promoten. Met behulp van lichtreclame in Heerenveen kun jij je bedrijf ook op laten vallen voor een scherpe prijs.

Dit zijn onze unieke tips voor in de tuin

Dit zijn onze unieke tips voor in de tuin

Als je je tuin in wil gaan richten heb je veel dingen waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden. Als je er goed over nadenkt kan je een prachtige tuin inrichten zonder dat je er te veel onderhoudswerk aan zal hebben. De flora en de fauna spelen hier natuurlijk een grote rol bij, want waarom zou je dan geen milieuvriendelijke tuin van maken? Lees hier tips over het inrichten van je tuin. 

Een groene tuin

Een tuin met veel groen heeft best veel voordelen, maar daarbij zal je ook veel keuzes moeten maken. Wil je dan een tuin met of zonder vijver, kies je voor een haag of een schutting? Wat voor bestrating ga je gebruiken in je tuin? Als je dat eenmaal hebt gedaan moet je ook nog bedenken wat voor tuinmeubels je dan graag zou willen hebben voor in je nieuwe tuin. 

Het aanleggen van een vijver

Als je je tuin helemaal zelf in wil gaan richten kan je ook zelf je eigen vijver bouwen. Het aanleggen van een natuurlijke vijver zorgt ervoor dat je er weinig tot geen onderhoud aan hoeft te doen. Hierdoor wordt het milieu niet belast en het is nog best goedkoop. Zo een vijver biedt ook plek voor padden, kikkers en insecten. 

Welke omheining kies je? 

De meest milieuvriendelijke tuinafscheiding is een groene haag. Voor het planten van een haag heb je niets meer nodig dan een schep, water en de planten. De keuze voor een haag is een gezonde keuze, mocht er een hek of schutting staan, maar zou je liever groen willen hebben, dan kan je er altijd voor kiezen om er een klimop tegen aan te laten groeien. 

De bestrating

Als je veel groen in je tuin wil hebben dan zal je zo min mogelijk bestrating moeten hebben. Je zou dan een pad aan kunnen leggen waar je overheen kan lopen en een klein terras om op te kunnen zitten. Hoe minder bestrating hoe natuurlijker de ontwikkeling van de bodem zal zijn.