Waar heb je een tuinpomp voor nodig?

Je hebt het vast wel eens gezien, in een film of misschien wel bij je buren, een watersproeier die het in de tuin laat regenen. Zo’n apparaat heet een tuinpomp. Dit is een efficiënt en milieuvriendelijk apparaat die je kan helpen bij het beregenen van je tuin of gazon. De pomp neemt regenwater en sproeit het over je tuin of gazon heen. Zo voorkom je uitdroging van je planten en grond. Het is een heel erg handig middel om te gebruiken en heeft eigenlijk alleen een stroomvoorziening nodig. Waar kan je een tuinpomp nog meer voor gebruiken? 

tuinpomp

Meer dan alleen tuin beregenen

Met een beregeningspomp wordt regenwater of zelfs slootwater verplaatst en gebruikt als sproeier voor je tuin. Hiernaast kan je de pomp ook gebruiken als aanvoer voor bijvoorbeeld je toilet, wasbak en wasmachines. Hiernaast kan een tuinpomp ook helpen met het aanvoeren van water voor zwembaden en vijvers. De pomp is multifunctioneel en hierdoor kun je altijd een pomp vinden die goed bij jouw situatie past. De meeste mensen zullen de tuinpomp gebruiken om hun tuin te besproeien met water. Echter is hij ook te gebruiken voor het vullen van een vijver. Of om water aan te voeren naar het toilet. Denk dus niet te snel dat de beregeningspomp niets voor jou is. Zodra je met water te maken hebt in je tuin of woning, zou het zomaar kunnen zijn dat de tuinpomp je erbij kan helpen. 

Besparen drinkwater

Een heel groot voordeel van de beregeningspomp is dat je drinkwater bespaart. Per jaar besproeien we onze tuin met 1.100 liter drinkwater. Dit allemaal om onze tuin te onderhouden en ervoor te zorgen dat onze planten niet uitdrogen. Doordat je regen- of grondwater gebruikt in plaats van kraanwater zal je water gebruik een stuk omlaag gaan. Hier bovenop is het ook nog eens zo dat regenwater een stuk beter is voor je planten! Regenwater is beter voor de planten doordat daar minder opgeloste stoffen in zitten zoals kalk. In kraanwater zitten veel van deze stoffen doordat het een lange weg afloopt vanuit de grond naar onze kraan. Door een tuinpomp te nemen verwen je je tuin en bespaar je op drinkwater! De beregeningspomp zorgt ervoor dat je milieuvriendelijker om kan gaan met water.

Makkelijk te installeren

Als de installatie van het apparaat iets is wat je tegenhoudt, dan is dat helemaal niet nodig. Je hoeft alleen alle slangen aan te sluiten op het apparaat, vervolgens de sproeiers op de slangen en dan de pomp vullen met water. Hierna kun je meteen beginnen met beregenen. Hoeveel slangen en sproeiers je hebt dat ligt eraan hoeveel je er nodig hebt. Sommige hebben maar 1 of 2 sproeiers en andere zullen er 7 of 8 hebben. De beregeningspomp zal water van de bron naar de sproeier blijven brengen zolang deze aanstaat. Er zijn verschillende pompen, sommige moet je handmatig aan en uitzetten, andere gaan automatisch aan wanneer de watervulling aanzet. Het is maar net wat je fijner vindt. Met een automatische pomp kun je bijvoorbeeld de wasmachine laten vullen met water tijdens een wasbeurt, al helemaal als het meerdere keren water nodig heeft. Of je kunt je toilet ermee vullen. En dit allemaal zonder de pomp steeds aan en uit te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *