Waar richt je je tuin mee in?

Wanneer je een eigen tuin hebt kan het lastig zijn om deze in te richten. Misschien heb je voor het eerst een tuin of heb je nooit aandacht gegeven aan je tuin. Hier zijn wat tips en ideeën om je tuin mee in te richten.

tuin inrichten

Een leuke tuinset

Als eerste kan je een hartstikke leuke wicker tuinset in je tuin plaatsen. Dit is ideaal om te relaxen en samen te komen met anderen. Het zorgt ervoor dat je goed kan dineren of lunchen in je tuin. De tafel geeft je de optie om je werk in de buitenlucht te doen. Dit is allemaal super fijn, vooral als het mooi weer is! Je hoeft verder ook niet veel ruimte te hebben voor een tuinset. Een klein tafeltje met een paar stoeltjes is in principe al voldoende! Dit is een stuk fijner voor mensen met een wat kleinere tuin.

Moestuintje

Naast dat je een tuinset neer kan zetten is tuin de perfecte plek voor een moestuintje! Zorg voor en plek waar je grond kan plaatsen en kijk naar wat voor groenten je kan en wil groeien. Denk hierbij aan tomaten, paprika, pompoen, pepers en aubergines. Dit vraagt veel tijd en energie. Je moet onderzoek doen naar wat de groenten nodig hebben. In welk seizoen met je ze planten en in welk seizoen kan je ze oogsten. Hoeveel en hoe vaak hebben ze water nodig. Een moestuintje kan ontzettend leuk zijn maar het is niet voor iedereen.

Vogelparadijs

Als je een dierenvriend bent is het ontzettend leuk om je tuin zo in te richten dat dieren het een fijne en veilige plek vinden. Een vogelhuisje voor vogels om in te slapen en misschien zelfs een nest te bouwen! Natuurlijk hebben ze ook eten en water nodig dus zorg voor plekken waar je een bakje met water neer kan zetten en een zakje met nootjes. Naast vogels kan je ook andere dieren in je tuin willen. Zo zijn er bepaalde planten en bloemen die veel bijen en vlinders aantrekken! Padden en kikkers vinden het soms fijn om zich in een achtertuin te verstoppen. Ze doen dit vaak wanneer de omgeving wat vochtig is.

Vijver

Een ander soort dier dat je in je tuin kan hebben zijn vissen. Als je een vijver laat plaatsen kan je allerlei soorten vissen erin doen. Uiteraard moet je wel kijken naar wat deze vissen nodig hebben. Vaak gaat het hier om het soort planten dat je in de vijver doet. Ook ligt het soort vis en hoeveel vissen dat je kan nemen aan de grootte van de vijver. Net als een moestuintje is een vijver veel werk. Bovendien moet je goed opletten dat er geen katten in de buurt komen. Het zou natuurlijk zonde zijn als ze een of meerdere vissen te pakken krijgen.

Veel keuze

Er is zoveel keuze als het gaat om je tuin inrichten. Iedere tuin is uniek net zoals iedere persoon uniek is. Denk dus goed na over wat bij je past. Wil je iets waar je kinderen kunnen spelen? Een plek waar je tot rust kan komen of juist een plek waar je kan feesten? Veel natuur en dieren? Waar heb je energie voor? En wat past eigenlijk allemaal in je tuin? Wanneer je alles op een rij hebt staan kan je een echt paradijs van je tuin beginnen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *