Je terras verwarmen met een terrasheater

Het is heerlijk om op je terras van een drankje te genieten. Het Nederlandse klimaat is echter niet altijd even geschikt om buiten de zomer of in de avond op het terras te zitten. Een terrasheater biedt dan uitkomst. Je kent de heaters waarschijnlijk al van cafés en restaurants, maar je kunt ze ook zelf kopen. Er zijn verschillende soorten terrasheaters. Zo zijn er staande varianten en heaters die je aan de muur of aan een parasol kunt bevestigen.

Modellen

Een staande terrasheater bestaat als tafelmodel of een grotere variant die je op de grond van je terras zet. Een tafelmodel is meestal niet hoger dan een halve meter en kun je gemakkelijk verplaatsen. Dit soort heater is echter wel minder sterk dan een groter, staand model. Vaak kun je een heater die je aan een parasol kunt bevestigen ook aan de muur hangen, maar andersom geldt dit niet. Een model dat voor de muur is bedoeld genereert soms te veel hitte om aan een parasol te hangen.

Elektrisch en gas

Naast de verschillende soorten modellen verschillen terrasheaters ook in de manier waarop zij verwarmd worden. Ze bestaan elektrisch en met gas. Een heater die op gas werkt heeft in de voet een ruimte waarin een gasfles met butaan- of propaangas kan worden geplaatst. Een elektrische terrasverwarmer is duurder, maar heeft wel een hoger rendement. Deze soort is dan ook uiteindelijk goedkoper in gebruik.

Infraroodlamp

Een terrasheater werkt met infraroodlampen. Je ziet de stralen niet, maar je voelt wel de aangename warmte. Meestal is de lamp van kwartsglas en bevat halogeengas. In deze samenstelling is het rendement het hoogst. De warmte zorgt ervoor dat je tot laat in de avond lekker buiten kunt zitten. Als het echter hard waait, dan zal de heater hier mogelijk niet tegenop kunnen.

Warmte en vermogen

Welke heater voor jouw terras geschikt is hangt af van het vermogen. Dit bepaalt hoeveel warmte de heater afgeeft. Voor een groot terras zal je een terrasverwarmer met meer vermogen nodig hebben. Nog beter is om meerdere heaters te gebruiken, zodat de warmte beter wordt verdeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *