Moderne buitenverlichting met sensor

Niet alleen in huis, maar ook in de tuin of op het terras is goede verlichting belangrijk en sfeervol. Je kunt er mooie accenten mee leggen, paden mee markeren en bijvoorbeeld de gevel van je huis mee verlichten. Buitenlampen zijn er in alle soorten en maten. Ze zijn er voor aan de muur, aan het plafond en voor in de grond. Lantaarns en paaltjes zijn vooral erg populair. Buitenverlichting met sensor is in al deze varianten wel te verkrijgen en is te koop in allerlei stijlen, van klassiek tot modern. Voor elke tuin en buitenruimte is er dus wel een perfecte lamp te vinden. Voor moderne buitenlampen zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken op buitenlampmetsensor.nl.

Voordelen

Buitenverlichting met sensor heeft een aantal voordelen. Je hoeft niet naar de schakelaar van de lamp te zoeken, omdat deze automatisch aangaat. De lamp signaleert op dezelfde manier ook mensen die uw huis naderen. Daardoor schrikken dit soort lampen inbrekers af, want deze houden er niet van om in het licht te staan. Het is dus ook een vorm van beveiliging. Tot slot zijn buitenlampen met sensor milieuvriendelijk, omdat ze alleen aan zijn als het nodig is. De lamp gaat alleen aan als er beweging is of bij een bepaalde lichtsterkte. Je kunt bijvoorbeeld de lampen zo instellen dat ze bij schemer aangaan en ’s ochtends weer uit.

Waar moet je op letten?

Er bestaan verschillende soorten buitenlampen die zijn uitgerust met sensoren. Muur- of wandlampen komen met name veel voor, maar er zijn bijvoorbeeld ook sokkels, paaltjes en lantaarns. Bij het uitkiezen van de lamp moet je rekening houden met het detectiebereik van de sensor, de maximale herkenningsafstand, het lichtgevoeligheidsbereik en de duur dat de lamp aanstaat. De herkenningsafstand is de afstand vanaf waar de sensor beweging detecteert. Meestal is deze afstand ongeveer 8 meter. Het detectiebereik zegt iets over de hoek waaronder de lamp beweging signaleert. Hoe groter de hoek, hoe groter het bereik. De lichtgevoeligheid staat in feite voor de lichtsterkte van de lamp. De duur van de lamp kun je meestal zelf instellen. De lamp kan enkele seconden tot enkele minuten blijven branden, net wat je handig vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *