Handige tips voor het kiezen van het perfecte tuinbeeld

Een tuinbeeld is een geweldig attribuut dat je kunt gebruiken om je tuin op te fleuren. Maar met zo’n breed assortiment wordt het al gauw moeilijk een gepaste keuze te maken. Er zijn vele soorten, allemaal in verscheidene kleuren, waarbij er is gekozen uit een breed spectrum van materialen. Welk tuinbeeld kies je dan? In dit artikel lees je over de verschillende soorten tuinbeelden die er allemaal zijn en hoe je er eentje kiest dat past bij jouw tuin.

tuinbeeld

Welke soorten tuinbeelden zijn er?

Abstracte tuinbeelden

Het leuke van abstracte tuinbeelden is dat een ieder een eigen interpretatie kan hebben, dus maakt zo’n beeld een unieke accessoire voor in je tuin. Beelden zoals deze geven een moderne look aan je tuin, voor een deel te danken aan het chique materiaal dat wordt gebruikt.

Fonteinen

Een fontein is naast een pronkstuk ook gewoon een functioneel element in je tuin. Fonteinen in de tuin zorgen voor een uitstraling uit de oude wereld, dus perfect voor de antiek liefhebbers.

Tuinbeelden van brons

Brons, een materiaal dat duidelijk luxe uitstraalt. Alhoewel je hier ook verschillende typen kunt vervaardigen, worden er veelal elementen zoals mensen en dieren als basis genomen. Het voordeel met deze beelden is de duurzaamheid, ze roesten niet.

Stenen en betonnen tuinbeelden

Tuinbeelden uit steen zijn eveneens van de groep beelden die heel duurzaam zijn. Het enige waar je op moet letten is onderhoud, omdat je last kunt krijgen van mos op deze beelden. Ze zijn geweldig te gebruiken voor tuinen met een een mediterrane look.

Natuurlijke materialen

Daarnaast worden er ook tuinbeelden vervaardigd uit minder bekende materialen zoals versteend hout, klei, natuursteen en metaal. Deze zijn niet al te bekend, maar kunnen een geweldige optie zijn als het budget het toelaat.

Let hierop bij het kiezen van een perfect tuinbeeld

Materiaal en grootte van het beeld

Afhankelijk van het budget en de bestaande elementen in de tuin moet er een materiaal gekozen worden dat ook daarbij past. Ook de duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Let dan ook op de grootte van het beeld. Je wil geen groot beeld in een kleine tuin, of omgekeerd, omdat de esthetica en de natuurlijke uitstraling worden geschaad.

Het type tuinbeeld

Het is totaal aan jou welk beeld je haalt, maar toch is het aangeraden om er eentje te kiezen die goed past bij de uitstraling van je tuin. Je kunt het best kiezen voor een chique beeld, brons bijvoorbeeld, als je een mediterrane tuin hebt. Een stenen of betonnen beeld past goed bij een tuin met een vijver. En abstracte beelden zijn goed voor moderne tuinen. Natuurlijk kun je ook wel afwijken van de traditioneel gehanteerde normen om dan een uniek geheel op te zetten.

Complementerende werking

Als je beelden van mensen of dieren wil, is het dan een plus om die in een tuin te plaatsen die het toelaat. Voor deze beelden is een moderne tuin het best geschikt. Op dezelfde wijze kun je ook fonteinen plaatsen in een tuin met een onderliggend thema van water als basiselement zoals watertuinen, tuinen met een vijver, of mediterrane tuinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *