De 5 voordelen van een overkapping met glaswanden

Bij een overkapping heb je verschillende keuzes als het gaat om de wanden. Zo kan het gewoon een eenvoudige scheiding zijn van hout, maar ook lamellen of metaal zijn goede opties voor een esthetisch geheel. Om te profiteren van deze aspecten, maar ook nog andere additionele voordelen, kies je liever voor schuifwanden van glas. Naast de luxueuze uitstraling geven de eigenschappen nog vele andere pluspunten mee. In dit artikel behandelen we welke die zijn.

glaswanden

De voordelen van een overkapping met glazen schuifwanden

Glas is een geweldig materiaal voor het construeren. Het beeld dat je opwekt door het gebruik van glas krijg je namelijk niet bij andere materialen—natuurlijk hebben die dan wel hun eigen unieke eigenschappen. Bij een overkapping geeft glas naast het duidelijke nog vele andere voordelen. De vijf voordelen van een overkapping met glaswand zijn:

– Duidelijk en helder uitzicht

– Geluidsdempende eigenschappen

– Weinig onderhoud vereist

– Bescherming tegen heftige weersinvloeden

– Werkt isolerend

Helder uitzicht

Waarschijnlijk het eerste waaraan men denkt bij het aanschaffen van glazen schuifwanden, het uitzicht. Je kunt namelijk genieten van de verschillende seizoenen, alles is zichtbaar. Daarmee zorg je trouwens ook voor een stukje veiligheid. Daarnaast krijg je met glas een luxe uitstraling. Samen met het metaal van de overkapping vormt dit dan een chique geheel dat een extra tint geeft aan je tuin.

Glas werkt geluidsdempend

Glas heeft geluidsdempende eigenschappen. Dat is natuurlijk geweldig, omdat je dan niet plotseling naar binnen hoeft als het begint te regenen bijvoorbeeld. Je ervaart geen geluidslast en kunt gewoon aldoor gezellige gesprekken voeren met je familie.

Weinig onderhoud

Met glas gaat onderhoud stukken makkelijker, omdat je dan vrijwel alle schoonmaakproducten kunt gebruiken. Het materiaal vereist niet zoveel onderhoud, en als dat wel nodig is, krijg je het binnen de korste keren weer schoon met wat water en zeepsop. Met glazen schuifwanden kun je heel lang genieten van een heldere laag en prachtig uitzicht, voordat er weer eens een onderhoudsbeurt nodig is.

Beschermd tegen weersinvloeden

De schuifwanden voor overkappingen zijn heel zorgvuldig getest voor de veiligheid van de gebruikers. Ze zijn dan ook ontworpen om de zware lasten tijdens onweer te dragen, ook sneeuwbelasting dus. Je kunt dus met een gerust hart op je fauteuil neerploffen en het muziek aanzetten—er is geen gevaar.

Glas werkt isolerend

Nog een voordeel van glas is de isolerende werking. De warmte in de ruimte wordt dus vastgehouden door het glas, waardoor je geen apparaat hoeft aan te schaffen voor regulatie van de temperatuur. Zo heb je altijd een prettige sfeer onder je overkapping, waardoor je dus ook ‘s nachts kunt genieten van een rustgevend uitzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *