Zo kan je jouw tuin het beste onderhouden

Als je een tuin hebt dan kan het nog best een hele hoop werk lijken om het allemaal goed en presenteerbaar te houden. Er zijn echter ook dingen waar je in kan investeren en stappen die je kan ondernemen om dit allemaal wat soepeler te doen verlopen. Mocht jij dus nog naar manieren zoeken om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je tuin kan halen? Of zoek je gewoon naar goede ideeën om jezelf op den duur wat tijd te besparen? Lees dan snel verder!

Tuin onderhouden

Goed zorgen voor het gazon

Geen enkele tuin is compleet zonder gazon, en als je dat allemaal met de hand moet verzorgen kan daar nog heel wat tijd in gaan zitten. Een van de dingen die dan nog het langst kan duren is het bewateren van het gazon. Je kan dat process echter ook gewoon laten automatiseren. Gardena sproeiers of het Gardena sprinklersysteem zijn allebei in te stellen zodat ze afgaan wanneer het gazon water nodig heeft. Dit wordt ook nog eens heel precies gedaan, dus is ook vaak nog zuiniger op de waterrekening dan het zelf doen. Ook is het natuurlijk belangrijk om met regelmaat het gazon te maaien. Zo hou je alles netjes.

Zorg voor een composthoop

In de herfst verliezen veel planten hun bladeren. Te vaak zie je dan dat die weggegooid worden, terwijl het over het algemeen een stuk efficiënter zou zijn om een composthoop te gebruiken. Je kan hier een speciale ton voor kopen, maar als je daar geen zin in hebt kan je ook gewoon alles op een berg gooien. Wanneer het dode plantmateriaal gaat afbreken hou je compost over, wat ontzettend goed is voor de rest van de planten. Je kan het dan ook gebruiken in plaats van mest, dus dan bespaar je jezelf gelijk ook de geur daarvan.

Zorg voor goed getrimde heggen

Een van de dingen die kan gebeuren met een overgroeide haag is dat het de zon blokkeert voor de rest van de planten in de tuin. Dit kan natuurlijk desastreuze gevolgen hebben voor de plante die daaronder leven. Daarom is het dan ook belangrijk om het snoeien van de heggen goed bij te houden. Het snoeien zelf is vaak het makkelijkst te doen als je daar een elektrische nietmachine voor gebruikt, maar de heggenschaar werkt ook prima. Afhankelijk van hoeveel haag je te snoeien hebt is het wellicht het investeren waard.

Zorg voor de goedaardige dieren

Sommige beestjes zijn ontzettend goed om in je tuin te hebben omdat deze de natuurlijke vijanden zijn van andere beestjes die jouw planten willen opeten. Zo zijn er bijvoorbeeld planten die een bepaalde soort vlieg aantrekt die bladluizen opeten. Zo zijn er nog veel meer combinaties. Je kan natuurlijk ook met meer hardnekkige middelen beginnen, maar we raden wel aan het eerst via de natuurlijke methodes proberen op te lossen.

Zorg voor duidelijke voetpaden

Het is natuurlijk enorm zonde wanneer een plant sneuvelt omdat iemand er per ongeluk op gaat staan. Zorg er dan ook voor dat het duidelijk is waar je hoort te lopen. Zo voorkom je misverstanden, die nog wel eens kunnen gebeuren op een gezellige avond in de tuin als de nacht al gevallen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *