Wat te doen met je schutting?

Iedereen heeft een schutting om zijn huis of om zijn tuin. Het beschermt je tegen dieven en geeft je privacy. Verder kan het ook decoratieve doeleinden hebben en maakt het je tuin helemaal af. Vaak zijn schuttingen onafgewerkte muren. Dat is vaak zonde omdat het je tuin compleet kan maken. Hierbij dus een aantal ideeën voor een passende schutting. 

Hout

Een van de bekendste materialen om een schutting mee te maken is hout. Dat is vaak makkelijk en ook de goedkoopste manier. Vaak heb je ook verschillende soorten hout waaronder bamboe en pallets waaruit je een schutting kunt maken.  Je kunt de schutting zelf plaatsen of door iemand laten plaatsen. Zorg er wel voor dat de schutting diep genoeg in de grond staat zodat die niet om kan vallen. 

Lekker groen

Naast een houten schutting kun je ook kiezen voor groen. Daarmee wordt een schutting van haagplanten bedoeld. Je kunt die planten bij beukplanten.nl aanschaffen, ook krijg je er gelijk onderhoudstips bij. Let er wel op dat je het goed beplant omdat er natuurlijk bladeren afvallen. Het is een natuurlijke wijze waarmee privacy kunt krijgen.

Toch open?

Voor als je niet zoveel privacy nodig hebt of vrijstaand woont dan kun je ervoor kiezen om het open te laten. Natuurlijk niet helemaal open maar wel met hekken als omkadering. Het is ook belangrijk dat je laat zien welk gebied van jou is. Vaak is dat handig bij vrijstaande huizen. Let er dan wel op dat je je huis goed dicht doet. 

Extra tips

Mocht je echt niet van de omgeving houden dan kun je het beste een stenen muur plaatsen. Naast privacy zorgt die ook minder geluidsoverlast. Mocht je in een rijtjeshuis wonen overleg dan met je buren voor het verdelen van de kosten. Zorg er dan wel voor dat je iets kiest wat past in de buurt zodat je een kleurrijke buurt hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *