Verschillende soorten ladders

Iedereen heeft wel eens op een ladder gestaan. Maar is het je wel eens opgevallen dat er verschillende soorten ladders zijn? Iedere ladder heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Wij leggen een aantal van de populairste ladders uit in dit artikel!

De Bordestrap

De eerste is een vrij bekende: de bordestrap. Misschien zegt de naam je nog niet veel, maar je hebt hem ongetwijfeld wel eens gezien. De bordestrap heeft zijn naam te danken aan het plateau (“bordes”) boven de laatste trede. Hierdoor kun je veilig en stabiel staan, of je kunt spullen (zoals een verfblik of een emmertje sop) op het bordes zetten. Ideaal dus voor het verven of schoonmaken! Over het algemeen heeft de bordestrap aan één kant treden om op te lopen. De andere kant dient puur ter ondersteuning. Naast de “gewone” bordestrappen voor particulieren, zijn er ook professionele bordestrappen met bijvoorbeeld leuningen en wieltjes. Denk bijvoorbeeld maar aan die mega bordestrappen die je vaak tegen vliegtuigen ziet staan! Je kunt bordes trappen kopen bij Rolsteiger.net

De dubbele trap

Zoals je misschien al kan raden heeft de dubbele trap aan twee kanten treden zitten. Deze kun je dus vanaf beide kanten beklimmen. Een voordeel hiervan is dan ook dat je er tegelijk samen met iemand anders op kan klimmen, bijvoorbeeld als je iets moet optillen of bevestigen. De kleine variant hiervan wordt vaak als opstapje gebruikt in het huishouden. De grotere uitvoering is ideaal voor klussen buitenshuis. 

De schuifladder

Weer een andere ladder is de schuifladder, ook wel “opsteekladder” genoemd. Dit zijn meerdere ladders die in 1 constructie zijn verwerkt. Hierdoor kun je ze dus uitschuiven, waardoor je een hele lange ladder kunt maken. Deze wordt dus gebruikt bij grote hoogtes, zoals het bereiken van dakgoten en schoorstenen. 

De telescoopladder

Een vrij onbekende ladder is de telescoopladder. Net als de schuifladder is deze in hoogte te verstellen, maar op een net iets andere manier. Hierbij schuif je namelijk trede voor trede uit, net zoals bij een telescoop. Vandaar de naam!

Steigers

Steigers en ladders zijn natuurlijk niet helemaal hetzelfde, maar ze worden meestal wel voor dezelfde doeleinden gebruikt. Daarom kon ook de steiger niet ontbreken in deze lijst! uiteraard zijn er ook weer verschillende soorten steigers.

Verschillende soorten ladders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *