Dit zijn onze unieke tips voor in de tuin

Als je je tuin in wil gaan richten heb je veel dingen waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden. Als je er goed over nadenkt kan je een prachtige tuin inrichten zonder dat je er te veel onderhoudswerk aan zal hebben. De flora en de fauna spelen hier natuurlijk een grote rol bij, want waarom zou je dan geen milieuvriendelijke tuin van maken? Lees hier tips over het inrichten van je tuin. 

Een groene tuin

Een tuin met veel groen heeft best veel voordelen, maar daarbij zal je ook veel keuzes moeten maken. Wil je dan een tuin met of zonder vijver, kies je voor een haag of een schutting? Wat voor bestrating ga je gebruiken in je tuin? Als je dat eenmaal hebt gedaan moet je ook nog bedenken wat voor tuinmeubels je dan graag zou willen hebben voor in je nieuwe tuin. 

Het aanleggen van een vijver

Als je je tuin helemaal zelf in wil gaan richten kan je ook zelf je eigen vijver bouwen. Het aanleggen van een natuurlijke vijver zorgt ervoor dat je er weinig tot geen onderhoud aan hoeft te doen. Hierdoor wordt het milieu niet belast en het is nog best goedkoop. Zo een vijver biedt ook plek voor padden, kikkers en insecten. 

Welke omheining kies je? 

De meest milieuvriendelijke tuinafscheiding is een groene haag. Voor het planten van een haag heb je niets meer nodig dan een schep, water en de planten. De keuze voor een haag is een gezonde keuze, mocht er een hek of schutting staan, maar zou je liever groen willen hebben, dan kan je er altijd voor kiezen om er een klimop tegen aan te laten groeien. 

De bestrating

Als je veel groen in je tuin wil hebben dan zal je zo min mogelijk bestrating moeten hebben. Je zou dan een pad aan kunnen leggen waar je overheen kan lopen en een klein terras om op te kunnen zitten. Hoe minder bestrating hoe natuurlijker de ontwikkeling van de bodem zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *